Середа, 19.12.2018, 18:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Херсонський професійний ліцей харчової промисловості

Меню сайту
Сайт живе
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Наші професії

   Професія

«Тістороб, пекар»

         На даний час хлібопекарська промисловість є однією з найважливіших галузей харчової промисловості України.

      Обсяги виробництва хліба визначають політичну й економічну стабільність тієї чи іншої територіальної спільноти, є мірилом добробуту та благополуччя.

    Хлібопекарська промисловість сьогодні – це тисячі хлібозаводів, оснащених найсучаснішим устаткуванням для виробництва хлібобулочних виробів на будь-який смак.

       На цих виробництвах працюють сотні тисяч різних фахівців, серед яких одне з почесних і провідних місць займає тістороб.

      Випускники нашого ліцею працюють на підприємствах хлібопекарської промисловості різної потужності і форм власності, дільницях по випуску борошняних кондитерських виробів, пекарнях при ресторанах, кафе, супермаркетах, точках «швидкого харчування».

         

 

 



Професія

«Контролер харчової продукції (виробництво фруктових та овочевих консервів),

лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу»

Хто ж такі контролери – лаборанти? Це працівники харчових підприємств, які забезпечують та відповідають за випуск якісних та безпечних продуктів харчування: фруктових, овочевих, м’ясних консервів, молока та молочних продуктів, борошна, хліба та хлібобулочних виробів, макаронних виробів, соків та безалкогольних напоїв, кондитерських виробів та ін.

Контролер – лаборант повинен володіти інформацією про методи контролю, починаючи з завезення сировини і закінчуючи оформленням сертифікату на продукти харчування, які відправляють на реалізацію.

 

    

 

 



 

Професія
«Цукерник, дражувальник, халвомісильник, машиніст пакувальної машини»

 

Цукерники це робітники кондитерських підприємств, які виготовляють різні види солодощів. Вони вміють готувати різні кондитерські маси, формувати їх різними способами, надавати їм привабливий зовнішній вигляд, завдяки глазуруванню, загортанню та пакуванню.

Їх праця направлена на задоволення потреб населення, випуск дуже смачних сучасних видів кондитерських виробів високої якості.

 

      

 



 

 

Професія

«Художник розмалювання по дереву»

Художник розмалювання по дереву – це робітник який володіє прийомами та особливостями художнього розмалювання по дереву за традиціями хохломського, петриківського та інших видів орнаменту та розмалюванням з випалюванням.

Художник прикрашає, оздоблює за допомогою розпису вироби з дерева декоративного та ужиткового призначення, а саме: настінні панно будь-якої форми, тарелі та глечики, кухарські дошки, діжечки та скриньки, вироби сувенірного характеру.

Прикрашаються вироби за допомогою різних видів розпису з використанням таких фарб, як гуашеві, олійні, акрилові, темперні.

Під час розпису майстри користуються лише натуральними пензлями (з білки, колонка), саме ними дуже зручно виконувати різноманітні елементи рослинних орнаментів.

 

  

 



 

 

Професія
“ Продавець продовольчих товарів ”

Продавець – це кваліфікований консультант покупця, його добрий порадник. Нинішній працівник торгівлі – це ініціативна, самостійна в прийнятті рішень особистість, яка відзначається оперативністю, творчим підходом до вирішення всіх питань, пов’язаних із продажем товару та збільшенням товарообігу.

У найзагальніших рисах завдання продавця полягає в тому, щоб надати покупцю необхідний йому товар і отримати за цей товар гроші. Серед продовольчих товарів виділяють м'ясну і рибну продукцію, бакалію, кондитерські та кулінарні вироби, овочі і фрукти.

Ринок праці потребує професій продавця. Сучасний продавець – це і товарознавець, і маркетолог та ініціативна, самостійна, професійно освічена людина.

 

  



 

Професія

Машиніст холодильних установок

Сьогодні промислові холодильні установки використовують на різних виробничих підприємствах. Обслуговуванням цього устаткування займається машиніст холодильних установок. Для кожної сфери промисловості підходять окремі види агрегатів, що мають необхідні характеристики та особливості. Широко застосовуються в харчовій та фармацевтичній сферах, а також на виставках і в продуктових магазинах охолоджувальних вітрин. Наявність такого охолоджувального обладнання дозволяє підтримувати необхідну температуру для певного виду продукції. Наприклад, м'ясні вироби необхідно зберігати при низьких температурах, а для молочної продукції необхідно дотримуватися іншого режиму. Варто відзначити, що різновиди промислових холодильних установок досить багато, і всі вони потребуються в регулярному обслуговуванні. Тому спеціальність машиніста холодильних установок завжди буде користуватися гарним попитом на ринку праці. Такі спеціалісти не тільки здійснюють технічне обслуговування холодильних агрегатів, але й проводять ремонтні роботи.

   

 

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Корисна інформація

Copyright MyCorp © 2018
uCoz